Mariska Baars

Mariska Baars is a member of  L/M/R/W. M stands for her name. She also composes solo as Soccer Committee but is never shy to engage in a collaboration. The only ’she’ of the gang adds guitar and voice on Birthday and voice on Clay in the L/M/R/W 2010 release 'Drifts'.

Here's some more information about Mariska (in Duth):

Met mijn schilderijen beoog ik poëtische beelden te maken door in te zoomen op een onderwerp en uitdrukking te geven aan de materie, met behulp van de materialen waarmee ik werk. Door te spelen met uitsnedes onderzoek ik of en hoe dit de betekenis van een onderwerp beïnvloedt.

Voor de muziek die ik maakte als soccer Committee raakte ik vaak geïnspireerd door beeld. Daarnaast ervoer ik geluid als objecten in de ruimte. Deze liedjes werden door luisteraars vaak aangeduid als speeldoosjes of als beelden in een viewmaster. Ik wilde in deze liedjes momenten laten zien die niet ophouden, maar in de ruimte blijven hangen als trage filmbeelden.

Ik ben begonnen filmpjes te maken bij deze liedjes, waarmee ik zoek naar manieren om de ervaring van geluid(en)/muziek uit te drukken.

You can follow Mariska here:

mariskabaars.wordpress.com/mariskabaars

You can follow her work as Soccer Committee here:

soccercommittee.com

This is a video of Mariska performing at Hengelo in December 2009:

You can stream, share and buy 'Drifts' by L/M/R/W here: